Tuesday, March 22, 2011

SENARAI HARGA SPARE PART NSR 150RR ( UNOFFICIAL )

Saja up kan harga NSR 150RR tapi ( unofficial ) tak menentu ikut tempat mungkin ada yang lebih murah atau pun lebih mahal sebab harga barang pun tidak menentu...........




Item
Price
Locations
Chain DID (428)
RM100.00
NKS, Sentul
Chain RK-M biasa(428)
RM25.00
NKS, Sentul
Chain RK-M tebal(428)
RM38
NKS, Sentul
Chain NGK (428)
RM30
NKS, Sentul
Chain ENERGY ( 428 )
RM15.00
NKS, Sentul
Chain RK-M ( 520 )
RM60.00
NKS, Sentul
Chain RK o-ring ( 520 )
RM180.00
NKS, Sentul
Spoket depan ( 520/428
RM8-RM15
NKS, Sentul
Spoket belakang ( 520 )
RM45-RM60
NKS, Sentul
Cover Set depan RR ( kepala )
RM80.00
NKS, Sentul
Cover Set tengah kiri kanan RR
RM 60-RM75
NKS, Sentul
Cover set bawah RR ( sampan )
RM135.00-RM150.00
NKS, Sentul
Civer set belakang kiri kanan
RM90.00-RM100.00
NKS, Sentul
Honda NSR150-RR head lamp
RM60.00
NKS, Sentul
Front brake pad brand Ferodo
RM20.00
NKS, Sentul
Front Fender
RM20.00
NKS, Sentul
Gear Lever + Bosskit
RM26.00
NKS, Sentul
Hub Bush local 1x
RM8.00
Ren hup kajang
Hub Bush Japan 1x
RM18.00
Ren hup kajang
Hub Bush Ori 1x
RM30.00
Ren hup kajang
Piston Ring standart saiz
RM3+.00
NKS, Sentul
Pin Bearing
RM5.00
NKS, Sentul
PV Special Tool
RM30.00
NKS, Sentul
AHM Mufler
RM50.00-RM75.00
NKS, Sentul
AHM Full system exzos
RM380.00
NKS, Sentul
YY PANG Mufler
RM80
Shah Alam
PDK Mufler
RM35.00
NKS, Sentul
Rectifier local
RM30.00
NKS, Sentul
Rectifier OEM
RM60.00
NKS, Sentul
Rectifier Ori
RM120.00
NKS, Sentul
Spark Plug NGK BP8ES
RM10.00
NKS, Sentul
Top-Set R
RM12.00
NKS, Sentul
tayar DURO dpn 90/80/17
RM75.00
NKS, Sentul
tayar DURO blkg 100/90/18
RM120.00
NKS, Sentul
Metzeler ME1 100/90 18 (rear)
RM165
NKS, Sentul
Pirelli MT65 100/90 18 (rear) ::
RM140
NKS, Sentul
Tayar Kenda 110/70/17
RM140
NKS, Sentul
Tayar Firelli 110/80/18
RM80.00
NKS, Sentul
Tayar Excella 110/80/18
RM2++.00
NKS, Sentul
Tayar Kenda 110/80/18
RM80.00
NKS, Sentul
Tayar MiCHELLIN 110/80/18
RM160.00
NKS, Sentul
Tayar MiCHELLIN 80/90/17
RM120
NKS, Sentul
Petronas SPRINTA SX 4t
RM25
Petrol Pum
Petronas SPRINTA SX 2t
RM23.00
Petrol Pum
Shell 4T VSX
RM25.00
NKS, Sentul
Shell 2T VSX
RM20.00
NKS, Sentul
Footrest Racingboy
RM160.00
NKS, Sentul











ok la sekian terima kasih atas ni bukan harga tetap pun angaran-angaran saja sebab pernah beli sikit-sikit dan ini sekadar panduan jgn kene tipu sangat contoh: 
nak beli tayar harga biasa RM50 tak kan bleh jadi RM100 kan tak masuk akal sekian harap maaf kalau ada salah

21 comments:

  1. cdi unit berapa harga?
    cdi servo motor?
    selain tu cdi racing ada tak di pasaran?

    ReplyDelete
  2. CDI terbahagi kepada dua untuk nsr rr dan single r
    klu sp 1 je cdi
    cdi api dalam rm400
    cdi servo dalam rm800 barang baru ( harga dulu )
    tapi kebayakan orang tukar cdi nsr sp jee terus sebab harga lebih murah tapi kena pasang 1 set dengan wayering dan ia kebanyakan second hand

    cdi racing ada tapi kat malaysia tak akan jumpa klu nak p thailand

    ReplyDelete
  3. salam bro...saya tengah cari coverset bawah depan (sampan tu) dang hat tengah bawah yang menghubungkan sampan tu. nbro ada jual ka? kalau ada tolong roger. 0194705285 (watsapp pun bleh), email amin.pai@gmail.com.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam semua sya mw order cover 1 set body nsr rr....just call me ja0108014876....lomidi@homail.com.my

      Delete
  4. Salam, sy mau beli 1 set cover nsrr.. area sabah bleh pos kn? Email syazwan.nawan@yahoo

    ReplyDelete
  5. cover set rr setakat bahgian atas masih boleh dibantu cuma sekarang bahgian bawah susah nak dapat dan lokel sudah tiada

    ReplyDelete
  6. Salam..ada cover set nsr x yang nak jual?? Kalau2 ada member nak jual tolong msj/call sy azizi 0125574215....q

    ReplyDelete
  7. Salam tuan, mohon pertanyaan..spare part untuk honda NSR 150 RR ni masih blh cari lg ka sehingga skrg? From SABAH..

    ReplyDelete
  8. bro . tolong post barang2 honda nsr 80 ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nsr 80 zda stock kat malaysia pun klu ada pun dalam ebay

      Delete
  9. Salam bro...d semenanjung masi ada retifier untk nsr 150 rr ka?brpa harga kalo ada..sebelum 2 sy nak tnya kenapa bila sy on lampu motor sy,moto tu trus mati?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rr dalam rm130-180.. bab permasalahan tu cuba cek dulu fius...

      Delete
    2. retifier nsr rr sama dengan yamaha fz150

      Delete
  10. Salam bro,

    Saya nak tanya coverset ( NSR 150rr) sebelah kiri bawah. Ada jual lagi tak kalau ada boleh email pada saya.


    Awang
    Kuching, sarawak.
    awangazman@hotmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam azman...
      coverset NSR 150RR bawah amat susah cari sekarang di semenanjung kalau ada pun mungkin tinggal original sahaja dan tidak dijual berasingan

      Delete
    2. assalamualaikum en apes..coverset RR 1 set brape harga ye?

      Delete
    3. waalaikumusalam... coverset rr skang amat payah nak dicari klu ada pun mahal

      Delete
  11. salam bro. nak tanay kalau nsr 150 tahun 1998, 6 speed tu model apa? sp atau rr.
    boleh tak kalau cocer set sp pkai kat rr atau rr pkai kat sp. mohon bro boleh bantu.

    -faiz-
    mfaiz.akhsan@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua nsr 6speed dari nsr r,rr dan sp.... boleh pakai tp kena siap tapak meter cuma chasis belakang sajalah kena ejas atau lebih berani potong chasis blakang

      Delete