Friday, May 23, 2014

Nama sebenar honda hurricane 110.......... dan adik beradiknya

Asalamualaikum dan salam sejahtera.......
  hari ni aku nak buat sikit coretan pasal Honda hurricane 110 ... dekat malaysia motor ni memang ketegori amat rare laaa kalau pakai pun dah uzur yg tip top payah cari.. klu yg dah cun bnyk pakai cover set honda dash 125... nak taip banyak malas plak tgk gambar yg ada ni yeee

nama kat luar honda hurricane ni honda cela
sama tak rupa si cela ni
atas ni hurricane punya base model @ asal

honda hurricane malaysia tapi kepala lampu depan dah tukar

yang ni ori hurricane cuma lusuh sebab aku punya hahahahha

ni nak selit sikit base motor sama dengan hurricane enjin pun sama tapi tak bogel
jadi kalau pergi thailand nak cari part hurricane jgn panggil hurricane sebab kat sana nama di HONDA CELA..... gambar bawah ni pula nak tunjuk HONDA TENA

ni nama dia HONDA TENA R

HONDA TENA RS

comel tak tena ni? klu tak kita tengok keturunan NOVA pula...

HONDA NOVA S


HONDA NOVA R
HONDA NOVA RS
HONDA NOVA R SP
HONDA NOVA RS SP1 ada break disc belakang

NOVA DASH RS SPI dengan spoert rim
Oklah gambar atas adalah HONDA NOVA nak kata NOVA DASH blom lg kot sebab tgk gambar dibawah pula ni baru pure HONDA DASH





ni sebagai contoh je laa nak cerita lebih aku tak tahu sebab malaysia hanya ada honda hurricane dengan honda nx jeeee..... sebelum nak habiskan pertaipan aku ni hehehehe aku nak selit gambar model HONDA SONIC 4stroke kat bawah ni.....


ni je lah coretan .... tunggu nanti coretan yang ada maybe nak update yang lama dalam simpanan

1 comment: