Monday, April 4, 2011

Monoshock Honda NSR 150RR..............

Dah lama tak update blog sebab moto demam kura-kura piston ring tercabut block calar
 piston pon biasa lah calar sebab tu tak update blog ni...................
tapi hari ni bukan nak cerita motor aku buat macam mana biarlah rahsia apa yang patut,
hari ini aku nak kongsi sikit berkenaan monoshock NSR 150RR, sebenarnya susah nak cari dah sekarang, tapi nasib la ada juga absober yang boleh masukan ke NSR 150RR ni tapi mungkin kena modified sikit tapak monoshock, kalau nak pakai yang terus sahaja boleh pakai jenama YSS,GAZI,dan KAWATA tetapi kawata ini kalau jumpa pun mungkin stock yang lama
bawah ni gambar
YSS untuk NSR150RR

yang ini pulak YSS NSR150SP
gambar dekat atas ini antara model yang ada ( YSS sahaja sebab gambar lain xjumpa ).
yang boleh adjust pun ada jual tapi harga sahajalah
 tetapi, kalau nak pakai susah jugak nak dapat cuba cari CBR 150R punya mono sebab hampir sama dan diameter pun sama cuma panjang, tapi nak pakai sarung je lah modi sikit juga.
standart CBR150R

CBR150R punya tapi OHLINS harga sendiri paham


kalau nak pakai original punya pernah ada orang tanya dekat BOON SIEW  Penang harga mahal tapi yang bagusnya tahan lama

2 comments:

  1. Semuanya dalam ni adalah yang terbaik .. jadi bahan rujukan.. :D .. nak tanya skit, mono pada Proarm aku sudah hampir ke akhir hayatnya, ada x yg bersesuaian dgn sistem proarm ni selain dari YSS Gas, aku nk ganti tapi xtau nk pilh model yg mana... hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau model lama adalah ori baik p servis jee sebab yang ori adalah showa,,,,,,

      Delete